Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 16:00
Dužina rute
20 km
Polazna lokacija
Sisak, Mali Kaptol
Kotizacija
10 kn
Organizator kontakt
Broj pregleda
212+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada u okviru manifestacije „Mali topolovački sajam“

Biciklijada se održava u okviru manifestacije „Mali topolovački sajam“ vezan uz Dan prigradskog naselja Topolovac. Rekreativnog je karaktera, stoga se bilo koji oblik natjecanja ili prebrza vožnja, koja bi mogla utjecati na sigurnost bicikliranja, neće tolerirati. Staza je uglavnom ravna i nema brda. Vozi se po gradskim i prigradskim (topolovačkim) ulicama te se svi sudionici moraju pridržavati prometnih pravila i uputa redara biciklista.

OPIS RUTE:
START Mali Kaptol -Ul. Rimska- (desno)ispod Starog mosta- Mihanovićeva obala-UL.Borisa Brnada-(lijevo) Ul.Kralja Tomislava-(desno) Ul. Ljudevita Gaja (vozi se iza bazena i tržnice)-(lijevo) I.K.Sakcinskog-(desno) Ul.Stjepana i Antuna Radića –(lijevo) Ul.Frankopanska-(lijevo novom biciklističkom stazom) Ul.Rimska-(lijevo) I.K.Sakcinskog(pored hotela Panonija)-(desno) Ul. Franje Lovrića-(lijevo) Ul.kralja Tomislava prema mostu Galdovo
Poslije vozi se Galdovačkom ulicom do skretanja u Budaševo. Vozi se Ulicom Veliko Budaševo u smjeru Topolovca gdje se ulazi u Ulicu Ostrovo i vozi ravno do raskrižja u središtu Topolovca gdje se skreće desno u Ulicu Goričica. Goričicom se vozi do raskrižja prema Crnačkom mostu. Na raskrižju se skreće lijevo na zaobilaznicu i vozi do prvog raskrižja u smjeru Popovače. Na raskrižju se skreće lijevo u Ulicu Stari Topolovac, vozi se ravno pored Sajmišta i stare zgrade općine sve do središta Topolovca gdje je na Trgu hrvatskih branitelja cilj biciklijade.
Duljina cca 20 km

SVRHA BICIKLIJADE:
Biciklijada je organizirana u okviru Malog topolovačkog sajma te joj je glavna svrha promocija navedenog događaja kao i samog prigradskog naselja Topolovac. Također se želi promovirati vožnja novim biciklističkim stazama te podučiti sudionike prometnim pravilima pri njihovoj uporabi.

PRAVO SUDJELOVANJA:
Pravo sudjelovanja imaju svi oni koji se osjećaju da će moći odpedalirati zadanu rutu. Prije samog početka-starta biciklijade, svaki sudionik će potpisati da vozi na vlastitu odgovornost te da svaku štetu na biciklu (kao i na samom sebi i na trećoj osobi) ili ako sličnu štetu nanese nekoj trećoj osobi, snosi u svom trošku.
Roditelji koji će možda doći s malom djecom uz svoj potpis garantiraju za njihovu sigurnost kao i za njihovo ponašanje na cesti.
Obavezna je zaštitna kaciga za sudionike do 14 godina.

STARTNINA:
Startnina, koja će pokriti troškove zakuske na cilju, iznosi 10 kn. Ne plaća se za djecu do 14 godina.

VODA I HRANA:
Prije starta nema podjele vode tako da se sudionici trebaju sami opskrbiti. Na cilju je organizirana zakuska.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!