Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 08:00
Polazna lokacija
Beograd, Železnička stanica
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
73+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Vozom "Romantika" i biciklom u Jagodinu 2015.

Vozom "Romantika" idemo do Jagodine u subotu 25.07.2015. Ponećemo i biciklle da lakše obiđemo okolinu i uživamo u prirodi.

Iz Beograda voz polazi u 8:00, a u Jagodinu stiže u 11:10. Treba na železničku stanicu doći bar pola sata ranije da ubacimo bicikle u poseban vagon !.
Cena povratne karte za III razred je 536,00 dinara.
Cena karte za penzionere je 386,00 dinara.
Karte za voz se već prodaju na Železničkoj stanici u Beogradu na šalteru br.19. Kupite karte na vreme ako sigurno idete na ovaj izlet.
Iz Jagodine voz polazi u 18:20, a Beograd stiže u 21:45.
Imamo oko 7 sati za biciklističku vožnju i ručak do povratka vozom u Beograd.
http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/prezentacije/turisticki_voz_romantika.html

Program izleta:

1. varijanta - kratka vožnja do izletišta "Potok" na Đurđevom brdu odmah pored "Aqua parka" i iznad zološkog vrta. U povratku možemo i da se okupamo pre polaska voza.
Prvi deo od 2,7 km je ravan, a preostali 1 km do vrha i restorana "Etno konak" je veoma strm uspon tj. raste do 10,6% na trećem km. posle je manji uspon ali dobrim delom put ide kroz šumu. Odozgo se pruža divan pogled na Jagodinu.
http://www.fontana-jagodina.rs/etno-konak_nov.html

2. varijanta - duža vožnja do kanjona reke Grze, ako stignemo i do izvora Grze. Idemo lokalnim putem kroz Ćupriju i Paraćin pa nastavljamo Zaječarskim putem do skretanja za restoran "Koliba - Grza" i planinarski dom.
Ukupna dužina je oko 40 km do restorana ili još 3,5 km do pl.doma "Đorđe Živković". Uspon ne prelazi 5 % i to samo ka pl.domu.
http://www.koliba-grza.co.rs/okruzenje-3/
http://www.javorakpn.com/dom_na_grzi.html

3. varijanta - duža vožnja do termalnih bazena Sisevac-terme. Idemo lokalnim putem kroz Ćupriju pored manastira Ravanica i pored manastira Sveti Sisoje do bazena "Sisevac terme" i restorana "Potočara" u selu Sisevac. Ukupno 34 km od kojih je prvih 20-ak km ravno, a posle počinje uspon do 30-og km sa maksimalnim usponom od 7,4 %. Od manastira ravanica počinju serpentine. Negde na najvišem delu je kratak najstrmiji deo, a zatim ide spust do bazena.
http://www.sisevac.rs/bazeni.html
http://www.sisevac.rs/galerija.html

Imamo na raspolaganju samo 7 sati i moramo se dogovoriti koja varijanta svima odgovara zbog dužine u km i težine samog terena.

Prva varijanta ima veliki uspon, ali ko ne može da vozi može lagano da izgura bicikl do vrha.
Druga varijanta je možda najduža, ali nema mnogo strmih uspona.
Treća varijanta je malo kraća, ali ima serpentine i uspon do prevoja na 460 m nadmorske visine.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!