Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 09:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Sveti Križ Začretje, I.K.Sakcinskog 12, trgovina „Strahinjčica“
Kotizacija
50 kn
Broj pregleda
279+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

MTB race Zagorje - rekreativno

Vrijeme starta: 09.00 sati

Mjesto starta : Sveti Križ Začretje, I.K.Sakcinskog 12, trgovina „Strahinjčica“

Mjesto cilja: trgovina „Strahinjčica“

Mjesto prijave: kod trgovine „Strahinjčica“

Prijave za utrku: od 08.00 sati do 08.45 sati

Proglašenje pobjednika: 13.00 sati.

Kategorije: sportska: 23.5 km

rekreativna: 10 km

Pravila & propisi

UVJETI SUDJELOVANJA


Sudjelovanje u sportskoj kategoriji MTB RACE ZAGORJE dozvoljeno je natjecateljima starijim od 18 godina.

U rekreativnoj kategoriji MTB RACE ZAGORJE dozvoljen je osobama starijim od 14 godina uz potpis roditelja/skrbnika na suglasnost o sudjelovanju na utrci koju ispunjava prilikom prijave.

Svaki natjecatelj svojom prijavom na web stranici izravno je suglasan da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat sa pravilima i propisima utrke kojih će se pridržavati te da je upoznat sa mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži.

Svojom prijavom natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama.

Svojom prijavom natjecatelj potvrđuje da je zdravstveno sposoban i u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovakvu vrstu natjecanja te se obvezuje nositi svu propisanu obaveznu opremu tijekom cijele utrke.

Svi natjecatelji u biciklizmu moraju osigurati da su njihovi bicikli tehnički ispravni, osobito po pitanju sigurnosti (kočnice), a organizator zadržava pravo diskvalifikacije natjecatelja sa neispravnim ili neodgovarajućim biciklima ( MTB bicikli).

Natjecatelji obavezi su imati set za krpanje guma

Natjecatelji za vrijeme utrke moraju nositi zaštitnu biciklističku kacigu.


Natjecatelji se na utrku prijavljuju uz predočenje osobne iskaznice, maloljetnici dolazi u pratnji roditelja/skrbnika uz predočenje osobne iskaznice.

Trasa utrke će na nekim mjestima prolaziti ili prelaziti javne prometnice koje neće biti zatvorene za promet i tijekom prolaska javnim prometnicama sudionici utrke moraju se pridržavati prometnih propisa važećih u Republici Hrvatskoj i pritom ne ometati ostale sudionike u prometu.

NATJECATELJSKI BROJEVI
Prilikom potvrde prijava svaki natjecatelj će dobiti startni broj.
Startni broj se mora nositi tijekom cijele utrke te mora biti jasno vidljiv.

OKRIJEPNE STANICE
Na stazi će biti postavljene okrijepne stanice sa vodom , sokovima, voće .


KONTROLNE TOČKE
Na utrci će biti nekoliko kontrolnih točaka na kojima se nalaze kontrolori . Oni vode evidenciju prolaza natjecatelja. U slučaju bilo kakvog nesportskog ponašanja ili nepoštivanja pravila i propisa utrke o istom obaviještavaju organizatora utrke koji odlučuje o diskvalifikaciji natjecatelja.

OZNAKE NA STAZI
Utrka prolazi šumskim stazama, puteljcima , makadamskim putevima i asfaltu. Staza će biti označena trakama, i strelicama na drveću i tlu (asfalt).

U SLUČAJU KIŠE NA NEKIM DJELOVIMA STAZE BITI ĆE BLATA TAKO DA NATJECATELJI OPREZ NA TOM DIJELU STAZE !

Natjecateljima poslije utrke organizator osigurao tuševe u prostorijama NK Jedinstvo

NAGRADE

U SPORTSKOJ kategoriji za prva 3 mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji dodijeljuju se pehari.U muškim i ženskim kategorijama dodijeljuju se medalje.

U REKREATIVNOJ kategoriji za prva 3 mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji dodjeljuju se medalje i nagrade od sponzora, a po starosnim kategorijama dodijeljuju se medalje.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!