Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 08:00
Dužina rute
180 km
Polazna lokacija
Bjelovar, trg Hrvatskih branitelja
Kotizacija
140 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
204+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Bilogorika 2015. MTB ultramaraton Bilogorom

U subotu u 8 sati 15. kolovoza startati će Bilogorika 2015 MTB ultramaraton Bilogorom u organizaciji Biciklističkog kluba DSG iz Bjelovara. Uz Bilogoriku ove godine ide i Bilogorika 80 koja kreće u 10 sati.

TRASA?

Bilogorika nema strogo određenu trasu kojom treba ići, a cilj je proći kontrolne točke zadanim redoslijedom i to do ponoći sa subote na nedjelju, što znači da se u ponoć 15. na 16. kolovoza staza zatvara, a svi oni koji se eventualno još nalaze na stazi ne ulaze u konačan poredak već će im se pisati DNF u rezultatima.

Bilogorika 2015 – oko 180km sa oko 3186 ukupnih visinskih metara.

Bilogorika 80 – oko 80km sa oko 1000 ukupnih visinskih metara.

TKO SVE?

Pravo natjecanja na Bilogoriki imaju svi ljudi dobre volje, a koji smatraju da su spremni završiti maraton te imaju više od 18 godina. Natjecatelji s ne napunjenih 18 godina mogu se natjecati individualno uz pismeni pristanak roditelja/staratelja (prilog niže u propozicijama - potrebno isprintati, ispuniti, potpisati te priložiti na prijavnom pultu)

ODGOVORNOST?

Natjecatelji voze na vlastitu odgovornost te Biciklistički klub DSG ne preuzima odgovornost za eventualne nezgode koje se mogu desiti natjecateljima ili trećim osobama, a natjecatelji prihvaćaju odgovronost potpisivanjem startne liste.

POMOĆ SA STRANE?

Zabranjena je pomoć natjecateljima od strane prateće ekipe/vozila, te ista povlači kaznenih 1h na postignuti rezultat.

FAIR PLAY?

Bilogorika i Bilogorika 80 voze se po načelu Fair playa.

PONAŠANJE U PROMETU?

Staza nije zatvorena za promet i vozi se prema važećim prometnim propisima, molimo za oprez na dijelovima staze koji idu prometnicama.

START I CILJ?

Bilogorike će biti na trgu Hrvatskih branitelja.

Po dolasku u cilj natjecatelje čeka gablec, a okrijepa će biti organizirana i na jednoj kontrolnoj točci negdje oko sredine staze.

KONTROLNE TOČKE?

potrebno je obilaziti po zadanom redoslijedu, a svaki sudionik po dolasku na pojedinu kontrolnu točku dužan je poslati SMS organizatoru te ovjeriti kontrolnu karticu.

OBAVEZNA OPREMA?

ispravni brdski bicikl sa 26“, 27.5“ ili 29″ kotačima, kaciga, mobitel, prednje i stražnje svjetlo. Nenošenje kacige rezultira automatskom diskvalifikacijom.

PREPORUČENA OPREMA?

GPS s koordinatama kontrolnih točaka i preporučenom rutom ili smartphone s GPS aplikacijom. Minimalno 2 bidona za tekućinu, nešto novca, rezervna zračnica ili set za krpanje, pumpa, priručni alat, set prve pomoći (zavoj, sterilna gaza, nekoliko flastera), energetske pločice, gelovi i izotonični pripravci, odjeća za noćni dio utrke (reflektirajući prsluk i sl.), krema za sunčanje.

PREDPRIJAVE?

Trebaju stići na e-mail bk-dsg@net.hr zaključno s ponoći 10. kolovoza 2015. godine.

U predprijavi treba poslati:

IME:
PREZIME:
ADRESA:
MJESTO:
KLUB: -ako ste član biciklističkog kluba ili individualac
BROJ MOBITELA: -onaj koji ćete koristiti na utrci za slanje kodova s kontrolnih točaka
KATEGORIJA: BILOGORIKA, BILOGORIKA 80
VELIČINU MAJICE

DA LI ŽELITE PREZIME ILI NADIMAK NA STARTNOM BROJU (koji nadimak)

Prijave su moguće i nakon 10. kolovoza međutim organizator natjecateljima koji se prijave nakon 10. kolovoza ne garantira dobivanje majice i personaliziranog startnog broja.

STARTNINA?

Kategorija:

Bilogorika - 120kn – do 1.kolovoza 2015. – 170kn nakon 1. kolovoza 2015.

Bilogorika 80 – 80kn – do 1. kolovoza 2015. – 140kn nakon 1. kolovoza 2015.


Žiro račun Erste & Steiermarkische banke broj: IBAN - HR0224020061100006085. Na uplatnici upišite ime uplatitelja odnosno sudionika Bilogorike te svrhu “Startnina za Bilogoriku ili Bilogoriku 80”. Uplate možete izvršiti i putem netbankinga. Uz prijavu pošaljite i potvrdu o uplati.

Ispunjenu prijavu za utrku pošaljite na e-mail: bk-dsg@net.hr


Žene imaju besplatnu startninu! – pošaljite samo prijavu kako bi Vam napravili startni broj na vrijeme.

POVRAT STARTNINE?

Ukoliko se održavanje Bilogorike otkaže od strane organizatora isti se obavezuje na povrat uplaćenih startnina u cijelosti.

Ukoliko natjecatelj uplati startninu te se odjavi iz prijava do ponedjeljka 10. kolovoza 2015. u 12 sati organizator će vratiti istome 50% uplaćene startnine.

Ukoliko se natjecatelj ne pojavi na startu utrke, a nije se odjavio do ponedjeljka 10. kolovoza 2015. u 12 sati organizator istome nije dužan vratiti uplaćenu svotu startnine.

ŠTO STARTNINA UKLJUČUJE?

- Pamučna majica Bilogorika
- Startni broj s prezimenom ili nadimkom natjecatelja
- Okrijepa negdje oko sredine trase
- Metla (vozilo za natjecatelje koji ozlijede sebe ili bicikl, a koje će ih vratiti na start/cilj)
- Gablec na cilju
- Medalje za prvoplasirane
- Diploma za učesnike koji završe

KIŠA?

U slučaju najave lošeg vremena tj. cjelodnevne kiše ostavljamo mogućnost otkazivanja Bilogorike o čemu će te biti obaviješteni pravovremeno, a najkasnije do petka 14. kolovoza 2015. u 12 sati.

PROMJENA PROPOZICIJA?

Biciklistički klub DSG ostavlja mogućnost promjene propozicija, a točne koordinate kontrolnih točaka kao i prijedlog trase biti će objavljeni najkasnije do 1. kolovoza 2015.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!