Polazak
(subota)
Polazna lokacija
Šterna
Kotizacija
3,98
Organizator kontakt
Broj pregleda
307+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

3. Rekreativna biciklijada "Šterna"

Riječ je o rekreativnoj MTB biciklijadi Šterna koja se početkom kolovoza održava u neposrednom zaleđu Umaga i Novigrada.

Start je u 17 sati u malom mjestu Šterna sjeveroistočno od povijesnog Grožnjana, međunarodnog središta umjetnika.

Put vodi mahom šumskim puteljcima i stazama, uz sela Čepić i Sv. Ivan te se vraća natrag u Šternu, gdje se do danas očuvao izvor pitke vode i stara crkva. Vožnja traje oko 3 sata, koliko je potrebno za svladavanje srednje zahtjevne staze, dužine 30-ak kilometara.

S iznimkom starta i cilja, biciklistička ruta većim dijelom obilazi naseljena mjesta te krivuda kroz bujne i sjenovite šumske krajolike, prolazeći i kroz zaštićenu šumu Kornariju. Od prirodnih ljepota na trasi se ističe slap Butori i njegov istoimeni ponor.
Za sudjelovanje na ovom sportskom događanju plaća se 30 kn (5€), a biciklistima je osiguran ručak, piće i okrepa na stazi. Vozi se na vlastitu odgovornost, a organizatori preporučaju nošenje kacige i rezervne zračnice.

Biciklijada Šterna ove se godine održava treći put. Ne propustite rekreaciju u neotkrivenim šumama Sjeverozapadne Istre, na čistom zraku i svega 20 kilometara od mora.

Dopunite svoj boravak na Jadranu aktivnim odmorom na dva kotača - dođite u Šternu i provedite dan s nama!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!