Polazak
(petak) 12:00
Trajanje
6 dana
Dužina rute
350 km
Polazna lokacija
Zagreb, Trg bana Jelačića
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
585+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklistički maraton Zagreb-Knin "Oluja 2015."

U povodu dvadesete obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja", Potepuhi i prijatelji i ovoga će ljeta voziti tradicionalan biciklistički maraton od Zagreba do Knina. Krenut ćemo 31. srpnja u popodnevnim satima s Jelačićevog trga u Zagrebu, a u Knin planiramo stići 4. kolovoza navečer, tako da sljedećega dana rano ujutro budemo na središnjoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Vozit ćemo bez policijske pratnje, bez logistike i pokretnog servisa, bez potpore bilo koje vrste (osim međusobne, koja je ionako najvažnija), spavat ćemo u šatorima i pod vedrim nebom (ako Bog da), a jest ćemo i piti tko što ima. Ruta je zahtjevna, uspona ima mnogo, vremenske prilike po putu znaju biti surove, a vrućine paklene. Zbog svega navedenoga, od sudionika se očekuje dobro zdravlje i dobra kondicija, te savršeno ispravan bicikl.

********
Okupljanje pred polazak je 31. srpnja u 15:30 na zapadnoj strani Jelačićevog trga, start je u 16:00.

********
Prvi dan vozimo do Petrinje, idući dan preko Gline i Dvora do Bihaća, gdje noćimo, te sljedeći dan (2. kolovoza) sudjelujemo na 6. međunarodnoj biciklijadi Nacionalni park Una 2015., nakon koje opet noćimo u Bihaću ili okolici; 3. kolovoza vozimo od Bihaća preko Donjeg Lapca, Gračaca i Obrovca do Karina (to je ujedno i najteži dan, kada treba prijeći 125 km i svladati 1900 metara visinske razlike); 4. kolovoza kupanje u Karinskom moru do popodnevnih sati, kada preko Benkovca, Lišana i Kistanja krećemo put Knina; u Kninu noćimo, te sljedeći dan (5. kolovoza) nazočimo budnici i proslavi 20. obljetnice VRO Oluja i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja Republike Hrvatske.
Vraćamo se istoga dana navečer, vlakom koji prema voznome redu iz Knina kreće u 23:26, a na Glavni kolodvor u Zagrebu stiže 6. kolovoza ujutro u 5:31.

Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost!

Biciklistima koji istim povodom, ali iz drugih smjerova i s drugih početnih točaka voze prema istome cilju, upućujemo poziv da se 5. kolovoza u 8:00 ujutro okupimo na ulazu u Knin, kod mosta preko Butižnice (https://goo.gl/KkZfSa) kako bismo svi zajedno istodobno ušli u grad. NEKA SE VIDI DA NAS IMA :)

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!