Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
14 km
Polazna lokacija
Marija Bistrica, Crkva na otvorenom (kod zlatnog kipa)
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
183+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada "Četiri Kapelice"

10,00 sati - Obilazak rute: → Crkva na otvorenom → Sv. Ladislav → Sv. Marija Magdalena → Sv. Rok → kapelica na Vinskom Vrhu

Kružna biciklistička ruta nalazi se na području Općine Marija Bistrica. Okupljanje do 10 sati – Crkva na otvorenom (kod zlatnog kipa) gdje vas očekuje bistrička dobrodošlica i mogućnost registracije bicikla koje organizira PU Zabok. U 10:00 - blagoslov biciklista i bicikla. Kapelica Marija Magdalena, Sv. Rok i crkva na Vinskom Vrhu biti će otvorene za razgledavanje.

Dužina rute: 13,5 km
Tip rute: asfalt, namijenjena za brdski biciklizam

Ponuda:
1.„SV. MARIJA MAGDALENA“
voda
sokovi

2.„SV. ROK“
voda
sokovi
kolači

3.„KAPELICA NA VINSKOM VRHU“
voda
sokovi

4.„PARKIRALIŠTE KOD KALVARIJE“
Hrana i piće

Opis Rute:

Polazak Zagrebačkom ulicom pokraj kapelice Sv. Ladislava i nastavak po obilaznici do kapelice Marija Magdalena. Dalje spuštanje do Podgrađa i kapelice Sv. Roka gdje će biti pauza sa okrjepom. Nastavljamo usponom do Crkve na Vinskom Vrhu i polako se cestom vraćamo u centar na cilj, točnije na parkiralište ispod Kalvarije (kod groblja).
Za osiguranje svih sudionika brinut će policijski službenici i članovi Vatrogasne postrojbe Marija Bistrica.

Organizator: Turistička zajednica Marija Bistrica;
Suorganizatori: Općina Marija Bistrica, Udruga mladih Marija Bistrica, PD Grohot

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!