Polazak
(nedjelja) 09:00
Polazna lokacija
Mostar, ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
60+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Hodočašće na biciklima u čast Sv. Ante 2015.

U organizaciji Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Društva pedagoga TZK Ljubuški, te biciklističkih klubova Brotnjo, Ljubuški i Mostar u nedjelju 07.06.2015. god. održati će se sedmo biciklističko hodočašće u čast sv. Ante.

ruta: Mostar - Čitluk - Međugorje - Ljubuški - Humac

Biciklisti će iz Mostara prema Ljubuškom krenuti u 9.00h ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača.

U 10.30h planiran je polazak iz Čitluka sa pristiglim biciklistima iz Mostara te se ruta dalje nastavlja prema Međugorju uz kratko zadržavanje ispred crkve sv. Jakova.

Dalje se nastavlja ispod Križevca preko Miletine i Crnopoda do Humca i svetišta sv. Ante gdje će uslijediti blagoslov i kratka molitva.

Druženje će se nakon toga nastaviti u restoranu Mandića jaz koji se nalazi na Čeveljuši prekrasnom mjestu uz rijeku Trebižet. Jedan od pokretača ovog biciklističkog hodočašća dr.sc. Žarko Bilić rekao je kako zaista zadovoljan dosadašnjim godinama kao i da se ove godine očekuje rekordan broj biciklista i svih gradova Hercegovine. Profesor Bilić je posebno naglasio kako ovo biciklističko hodočašće nije natjecateljskog karaktera te pozvao sve da se priključe i na ovaj način sa sloganom "U ZDRAVOM TJELU ZDRAV DUH" zahvale sv. Anti i mole za njegov blagoslov i zaštitu.

Za sve svoje članove, kao i za ostale koji žele sudjelovati na ovom tradicionalnom događaju Biciklistički klub Metković organizira putovanje vlakom iz Čapljine do Mostara, gdje bi se pridružili ostalim sudionicima biciklijade.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!