Polazak
(subota) 17:00
Dužina rute
12 km
Polazna lokacija
Beograd, Plato Dr Zorana Đinđića
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
89+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

50. Beogradska Kritična masa

Stiže i 50-ti jubilej Kritične mase! Pošto je gradonačelnik Siniša Mali nedavno svojim prisustvom podržao Beogradsku biciklijadu, po njegovim rečima najmasovniju sportsku manifestaciju u Beogradu pored Beogradskog maratona, pozivamo ga ovom prilikom da se priključi i ovoj našoj masovnoj (a takođe i jubilarnoj) grupnoj biciklističkoj vožnji koja za cilj ima promociju bicikla kao prevoznog sredstva (a ne samo kao sredstva rekreacije), kao i podizanje svesti o ravnopravnom učešću biciklista u urbanom saobraćaju.

Na nedavno održanoj biciklističkoj manifestaciji Mali je izjavio: "Grad će u narednim mesecima izaći sa jasnim planom kako da se reši problem manjka biciklističkih staza", a mi smo tražili prijem kod gospodina Malog, da bismo mu uručili i predloge koje mi biciklisti imamo. Pozivamo i vas da date svoj doprinos i napišete nam vaše predloge (npr. kuda bi trebalo napraviti biciklističku stazu) ili primedbe vezane za biciklističku infrastrukturu, i da nam ih pošaljete na našu e-mail adresu ulicezabicikliste@uzb.rs do kraja nedelje, a zatim ćemo sve to skupiti i predati kada do sastanka bude došlo. Ove nedelje smo gradskoj upravi uputili 13 predloga i primedbi koje smatramo prioritetnim, ali i tome nije kraj.

Dođite da nas bude što više i da podsetimo gradonačelnika je mišljenje svakog od nas bitno! Vožnju ćemo simbolično završiti u Pionirskom parku, pored Gradske skupštine!

Ovog puta zbog najavljenog skupa na Trgu republike u isto vreme, naše okupljanje pomeramo 100m dalje, pa se vidimo na Platou Zorana Đinđića (parkić kod "Staklenca") od 16:30, a sa vožnjom krećemo kao i uvek u 17h.

Ruta 50. Kritične mase u Beogradu: http://ridewithgps.com/routes/8032438

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!