Polazak
(petak) 18:00
Polazna lokacija
Podgorica, Trg Republike
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
30+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

XXI Critical Mass

Nevladino udruženje Biciklo.me dvadeset prvi put organizuje gradsku vožnju poznatu kao Critical Mass, pokušavajući da skrene pažnju na probleme biciklista i osvjesti značaj biciklizma za širu zajednicu.

Ovaj put će se održati u petak 29. maja u 18,00 časova sa malo izmjenjenom putanjom. Tradicionalno će početi na Trgu republike, nastavljajući ulicom Slobode na sjever, zatim ulicom Vaka Đurovića do Vezirovog mosta, gdje će preći na drugu stranu Morače i krenuti nizvodno do Ekonomskog fakulteta, pa će skrenuti desno sve do ulice Svetozara Markovića i nastaviti na jug do Bulevara Revolucije, odakle se nastavlja preko Union Bridge-a ka istoku i skreće lijevo u bulevar Mitra Bakića, zatim opet lijevo i izbija se na magistralu poznatu i kao ulica Bratstva i jedinstva, gdje se nastavlja ka sjeveru i skreće lijevo u Hercegovačku i produžava do Trga Republike gdje se završava.

Svaka vožnja je posvećena nečemu, a ovaj put će biti biciklu kao sredstvu emancipacije žena. Iako je njihova emancipacija u Evropi počela krajem devetnaestog vijeka, a bicikl je imao značajnu ulogu u tome, nastavlja se i danas u Afganistanu i nekim afričkim zemljama gdje to do sada nije bio običaj.

"Broj djevojaka i žena u Podgorici koje svakodnevno koriste bicikl kao prevozno sredstvo je u primjetnom porastu. Ovomjesečnom vožnjom želimo da ih podržimo, kao i da ohrabrimo one koje razmišljaju o tom"

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!