Polazak
(nedjelja) 07:30
Polazna lokacija
Bihać, na Gradskom trgu
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
133+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

2. Biciklijada "Stazama rijeke Une"

Okupljanje učesnika održat će se 17.05.2015. od 07 - 07:30 sati na Gradskom trgu u Bihaću i kampu Una Aqua centra Račić.

U blizini gradskog trga bit će parkirano vozilo logistike i pratnje, gdje će učesnici biciklijade moći odložiti svoju opremu koju nose sa sobom, te učesnici koji su se odlučili za noćenje u kampu moći će odložiti svoje vreće za spavanje i šatore.

Vozilo logistike prati biciklijadu do Štrbačkog buka, gdje će biti organiziran program obilježavanja.

Predviđeni dolazak biciklista na Štrbački Buk planiran je oko 11 - 11.30 te ručak u 14 sati sve učesnike biciklijade "Stazama rijeke Une".

Nakon obilježavanja dana Rijeke Une uz bogat program biciklisti nastavljaju put preko Gorjevca - jedna grupa koja je startala ide ka Bihaću ,a druga grupa u kamp Una-Aqua centar Račić odakle su startali.

Tokom kretanja biciklijade od Bihaća prema Gorjevcu – Dubovsko predviđena je okrepa i odmor biciklista na parking prostoru (skretanje za Kulen Vakuf). Nakon kraće stanke uz okrepu i grupisanja biciklista, put nastavljamo ka ulazu 3 Nacionalnog parka – Ćelije

Za sve bicikliste koji se odluče da noć prije biciklijade provedu u kampu 16 Maja, predviđeni dolazak i okupljanje je od 15 sati.

U kampu će biti organizirana večera, sportska nadmetanja i druženje uz muziku te doručak u nedelju pred biciklijadu.

Nakon doručka planiran je grupni polazak prema Ripču gdje se spajamo sa biciklistima koji su krenuli iz Bihaća, te svi skupa nastavljamo prema Štrbačkom Buku. Biciklijada je obezbjeđena sa 6 pilota te se ne preporučuje napuštanje grupe.

Svi biciklisti su obavezni imati zaštitnu kacigu te ponijeti sa sobom rezervnu gumu ili pribor za krpanje.

Biciklisti koji su se odlučili za noćenje u subotu 16 Maj pored što moraju na prijavi to naglasiti oni moraju sebi obezbjediti vreću za spavanje i šator.

Mlađi od 15 godina ne mogu sudjelovati na biciklijadi bez pismenog odobrenja roditelja-staratelja, koje se može potpisati na dan biciklijade prilikom podjele službenih akreditacija učesnika.

Učestvovanje na biciklijadi je:

na vlastitu odgovornost!
organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!