Polazak
(subota) 06:00
Dužina rute
409 km
Polazna lokacija
Sveta Nedelja, Ulica Marijana Stilinovia
Kotizacija
13,27
Organizator kontakt
Broj pregleda
90+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

BRM 400 km Sveta Nedjelja 2015.

Proljeće je ušlo u svoju drugu polovicu. Dani su se produljili, temperature su porasle … pa je došlo vrijeme da se komotnije uputimo na duže vožnje. Stoga vas pozivamo da nam se u subotu 9. svibnja pridružite na 409 km dugom brevetu bogatom osebujnim krajolicima i vertikalnim profilom. Trasa vodi iz Sv. Nedelje, uglavnom, u smjeru juga preko Kupe i banijskih brda u Topusko, a potom u bosansku krajinu. Preko valovitog terena, kroz Veliku Kladušu, Cazin i Ostrožac stiže u dolinu Une. Uz nju putuje po desnoj obali da bi prolaskom kroz centar Bihaća prešla na lijevu obalu.

Desetak kilometara iza Bihaća počinju usponi preko divljih pejzaža Plješivice koji ustupaju mjesto kratkoj nizbrdici do Donjeg Lapca. Druga polovica maratona nastavlja po jednako divljem okolišu ispod vrha Ozeblin i dugim penjanjem koje vodi na nadmorsku visinu od 1180 m nad morem. Slijedi četiri kilometra izrazito strmog spusta na kojem treba biti jako koncentriran u vožnji zbog mogućih odrona, oštećenja na kolniku … Sedam kilometara kasnije dolazi se na državnu cestu D1 i po njoj se vozi kroz Korenicu i uz Plitvička jezera do Selišta Drežničkog. Ruta dalje prati smjer Saborsko, Lička Jesenica, Plaški. Prvih deset kilometara putuje kroz očuvani okoliš NP Plitvička jezera. Iza 296. kilometra prestaju zahtjevniji usponi i trasa lagano ponire do Josipdola.

Do kraja još ostaje, po prilici, devedeset kilometara, najprije po cesti koja se malo blago penje, a puno ponire i prati tok rijeke Mrežnice. Randonneuri koji su prijašnjih godina putovali do Senja i natrag dobro su upoznali ovaj smjer. Dalje slijede Tounj, Generalski Stol, Zvečaj Gornji i Donji, Duga Resa i Karlovac. U noćnim ili jutarnjim satima, kako koga, ruta će brevet majstore po, pretežno ravnoj, staroj karlovačkoj cesti odvesti put Jastrebarskog, Rakovog Potoka i cilja u Sv. Nedelji.

Uz ispravni bicikl ili slično vozilo, kacigu, opremu za noćnu vožnju (koristiti je i u slučaju slabije vidljivosti), osobna iskaznica ili putovnica vam je obvezni dio prtljage zbog prijelaza granice između Republike Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine. Dobro će vam doći koja konvertibilna marka za svaki slučaj. Maraton će se voziti po svim vremenskim uvjetima. Start je u subotu u 6:00, a cilj će biti otvoren do nedjelju u 9:00.

Prijave

Startna pristojba iznosi 100 kuna. Po uspješnom završetku, može se naručiti medalja po cijeni od 70 kuna. Prijaviti se i/ili odjaviti se možete do 7. svibnja u ponoć. U prijavi navedite vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela kojeg ćete koristit za vrijeme maratona. Prijavite se

Ako je ikako moguće dođite na startno mjesto do 30′ ranije kako bi na vrijeme preuzeli putnu dokumentaciju.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!