Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 10:30
Dužina rute
127 km
Polazna lokacija
Beograd, na Trosarini
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
143+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Oko Kosmaja sa Acom Radovicem

trasa: http://ridewithgps.com/routes/7491487

U poseti Sumadiji 19.04.215.
Voznja u nedelju 19.04.2015 sa pocetkom u 10:30 sa Trosarine.
Vozi se poznatom trasom do Ralje, gde Vas domacin danasnje etape ceka i vodi u obilazak Sumadije.
Od Ralje do Mladenovca ravan asfalt dobrog kvaliteta bez uspona s tim sto ima 5 km od Stanojevca do Mladenovca puta sa gustim saobracajem.
Iz Mladenovca put vodi kroz selo Pruzatovac pa onda selo Veliku Ivancu gde se nalazi malo tezi uspon od 900 m. Put izuzetnog kvaliteta, frekfencija saobracaja vrlo niskog nivoa (samo po neki traktor). Po izlasu iz sela V. Ivanca izalsi se na put zvani “Carski drumic”, sa bozanstvenim vidicima i pogled na celu Sumadiju (Rudnik, Bukulja, Vencac, Kosmaj i Avala). Put izuzetnog kvalite bez ikakvog saobracaj. Silazak u Rogacu (spust od 1400 m, izuzetno tehnicki zahtevan i strm… Obratiti paznju). U selu Rogaca poseta spomeniku vojvodi Janku Katicu i lagani predah u lokalnoj prodavnici (napolitanke i koka kola). Sledi uspon ka Tresijama (dug oko 3.5 km i ne preterano tezak). Na Tresijama spust do crkve u selu Nemenikuce (spust je izuzetno strm i extremno opasan zbog vezanih krivina… IZUZETAN OPREZ), u dvoristu crkve odmor i okrepljenje vodom izuzetnog kvaliteta. Nakon toga sledi uspon od 450 m do centra sela Rogaca (uspon tezak i preporuka je da se izguraju bicikle ko ne bude mogao). Onda lagani spust do Sopota, gde je na cesmi predvidjen kraci predah. Nakon toga povratak za Beograd preko sela Djurinci, Popovic, Ralja…

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!