Polazak
(petak)
Trajanje
5 dana
Polazna lokacija
Karlovac, Trg J. Jelačića
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
384+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

4. biciklijada Karlovačke županije

Predviđena kružna tura, sa startom i ciljem u Karlovcu, ukupne dužine 390 km, obilazi sve jedinice lokalne uprave Karlovačke županije, dakle svih 17 Općina i 5 Gradova.
Kroz termin održavanja biciklijade želimo uveličati proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, koji se slave 05. kolovoza kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.
Cilj Županijske biciklijade je razvijanje sportsko-rekreacijskih aktivnosti i podizanje ekološke svijesti kod djece, mladeži i odraslih građana naše županije, kroz njihovo sudjelovanje u biciklističkoj vožnji u pojedinim dionicama ili etapama biciklijade, te medijsko prezentiranje prirodnih raznolikosti i bogatstava naše Županije na lokalnoj i državnoj razini.
Rijetko se koja hrvatska županija može podičiti takvom raznolikošću – na putu od Karlovca, od hrastovih Draganićkih lugova, kroz doline i kanjone Kupe, Dobre, Korane i Mrežnice, do crnogoričnih šuma po visovima Kapele iznad Saborskog, preko Kuselja do Rakovice, Slunja i Cetingrada, kroz sve Općine i Gradove naše županije, dojam izuzetnog bogatstva kojeg treba brižno čuvati misao je vodilja koja se nameće svakom sudioniku ovog biciklističkog putovanja.
Očekujemo sudjelovanje 35 do 40 biciklista na cijeloj turi, te sudjelovanje članova lokalnih biciklističkih i srodnih udruga i klubova i zainteresiranih građana u pojedinim kraćim ili dužim dionicama.

Plan puta:
1. dan - 02.08.2013. - petak
120 km - Karlovac-Draganić-Ozalj-Žakanje-Ribnik-Netretić-Bosiljevo-Generalski Stol-Tounj-Ogulin
2. dan - 03.08.2013. – subota
90 km - Ogulin-Josipdol-Plaški-Saborsko-Slunj
3. dan - 04.08.2013. - nedjelja
80 km - Slunj-Cetingrad-Lasinja
4. dan - 05.08.2013. - ponedjeljak
80 km - Lasinja-Vojnić-Krnjak-Barilović-Duga Resa-Karlovac

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!