Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(utorak) 08:00
Dužina rute
4000 km
Polazna lokacija
Dubrovnik, centar
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
266+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklom na 1. Europske olimpijske igre u Baku 2015.”

Pedalinac je na pragu novog uzbudljivog projekta!
Ovog puta odredište nam je Azerbaijan, točnije glavni grad Baku gdje se održavaju prve Europske sportske igre BAKU 2015.
Još uvijek ima slobodnog mjesta za avanturiste koji nam se žele pridružiti na ovom uzbudljivom putovanju kojeg započinjemo 5.svibnja, a očekivani dolazak u 4000 kilometara udaljeni Baku očekuje se 12.lipnja na dan otvorenja igara. Priliku za sudjelovanje Vam pružamo do 30.ožujka

Ideja za ovaj projekt je nastala tijekom našeg putovanja u London 2012.

aku, grad domaćin prvih Europskih igara prepoznali smo kao slijedeći cilj našeg putovanja biciklima.
Svojevrsne europske Olimpijske igre odličan su povod za promicanje naše zemlje u istočnoj Europi kroz olimpijski duh, bodreći naše sportaše na natjecanjima. Potencijali takvih ideja su se već pokazali u velikoj mjeri ostvarivim kroz prethodne projekte uz realno niske troškove.

Azerbajdžan je kulturološki, geografski i ekonomski izuzetno zanimljiva država, stoga nas jako raduje ovo putovanje jer vjerujemo da ćemo uspjeti približiti tu zemlju domaćim ljudima na najbolji mogući način. Biciklom se prelaze mnoge granice kroz sela i gradove, pusta ili prenapučena naselja, po različitim vremenskim uvjetima, po različitim cestama.To je idealan način da se kvalitetno i neposredno doživi neka zemlja odnosno njezini stanovnici, arhitektura, prirodne ljepote, običaji i kultura. Isto tako upoznajemo mnoge ljude sa domaćim bogatstvima i kulturom, naposlijetku, biciklirajući smo najbolje upoznali i vlastitu zemlju.

Prve Europske sportske igre Baku 2015. i novi projekt “BICIKLOM NA PRVE EUROPSKE IGRE U BAKU 2015.” novi su sportski i biciklistički izazov. Također, to sada sada već i tradicija kojom udruga Pedalinac promiče duh olimpizma. Taj pozitivni duh prepoznavali su mnogi, istaknuli bi Lorda Michael Batesa, koji je prilikom našeg dolaska u London za cijeli tim upriličio svečano primanje u Westminsterskoj palači, te naravno predsjednici Republike Hrvatske koji su nas ugostili prilikom otvaranja Hrvatskih kuća na dvije Olimpijade, gospodin Stjepan Mesić u Pekingu te gospodin Ivo Josipović u Londonu. Bila nam je posebna čast pokloniti im dresove našeg biciklističkog kluba pripremljene isključivo za te projekte.
Tijekom putovanja u London ugostila nas je Britanska ambasada u Beču, stalno predstavništvo RH pri vijeću Europe u Strasbourgu odnosno naša ambasadorica gospođa Anica Djamić. Organiziran je naš doček i u gradskoj vijećnici gdje nas je srdačno primila zamjenica gradonačelnika Strasbourga, gospođa Newel Rafik-Elmrini kao i članovi misije RH pri Europskoj Uniji s veleposlanikom Vladimirom Drobnjakom.
Po uzoru na dosadašnje projekte koje smo uspješno ostvarili, očekujemo jednaku potporu projekta od strane uvaženih hrvatskih predstavnika kao i njihovih međunarodnih suradnika

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!