Polazak
(nedjelja) 11:00
Dužina rute
18 km
Polazna lokacija
Čavle, centar
Kotizacija
2,65
Organizator kontakt
Broj pregleda
362+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

6. Proljetna biciklijada Grobnik

Rekreativna ruta namijenjena je biciklistima koji se vole ležerno i bez pritiska ili nabijenog tempa provoziti po prirodi te ugodno iskoristiti slobodno vrijeme. Pri tome ćete uživati u ljepoti Grobničkog polja i pogledu na Grobničke Alpe kao i prolasku kroz lijepe šumske predjele te posjetu Aerodromu i padobranskom klubu Krila Kvarnera.

Staza je kombinacija asfaltnih i makadanskih puteva, nema većih uspona i provesti će vas kroz Čavle, Zastenice, Grobničko polje, Dražice, Podkilavac i oko Huma do sportskog aerodroma Grobnik. Na aerodromu će biti jedan od predaha te par riječi o Aerodromu i padobranstvu. Nakon toga slijedi povratak na Čavle te zasluženi ručak i skupljanje dojmova.

Start i cilj: Čavle centar, parkiralište iza benzinske postaje.

Satnica:
> 09:30 – Prijave na info pultu koji će se nalaziti na parkiralištu
> 11:00 – Start biciklijade

Kotizacija: 20,00 kn – uključuje vodu, te ručak na Čavlima po završetku biciklijade. Djeca do 12 godina besplatna prijava.Sportska ruta - MTB

Ova ruta Proljetne biciklijade Grobnik zahtjeva malo bolju fizičku spremu. Sastoji se od kombinacije asfaltnih, makadamskih i šumskih puteva gdje ćete istražiti prekrasne grobničke predjele.

Nakon starta u centru Čavli, krećemo asfaltom kroz Cernik i stižemo u Mavrince. Na samom okretištu autobusa skrećemo lijevo gdje nakon nekoliko kilometara makadama stižemo u Kukuljanovu. Staza nas vodi prema Plosnoj i malo dužem usponu od 1,5 km. Poslije uspona spuštamo se prema lokaciji Čičave gdje prelazimo cestu i dolazimo do Aerodroma Grobnik. Na Aerodromu Grobnik dočekat će nas članovi Padobranskog kluba Krila Kvarnera Rijeka s ponekim iznenađenjem. Nakon kratke okrepe (voda i banane) vozit ćemo preko Grobničkog polja prema Sobolima i Krenovcu. To je pravo vrijeme da sačuvate malo energije jer iz Krenovca kreće već tradicionalni Uspon za grobnički kobasicu prema Gradu Grobniku.

ATRAKCIJE:
– Atraktivni i adrenalinski dijelovi staze
– Iznenađenje na Aerodromu Grobnik
– Uspon za grobničku kobasicu (do Grada Grobnika)

START I CILJ: Čavle centar, parkiralište iza benzinske postaje.

SATNICA:
> od 09:30 – Prijave na info pultu
> 11:00 – Start biciklijade

KOTIZACIJA: 20,00 kn – uključuje vodu, te ručak na Čavlima po završetku biciklijade.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!