Polazak
(subota) 08:00
Dužina rute
135 km
Polazna lokacija
Varaždin, Trg Miljenka Stančića
Kotizacija
19,91
Organizator kontakt
Broj pregleda
626+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

8. Kajkavijana 2015.

Cilj utrke je obići sve zadane kontrolne točke unutar vremenskog limita. Utrka je ORIJENTACIJSKOG KARAKTERA. Kategorije se dijele na muške i ženske te kategorije prema dužini trase. Pravo nastupa imaju svi punoljetni vozači koji smatraju da su sposobni odvoziti zadanu trasu unutar vremenskog limita. Mlađi od 18 godina imaju pravo nastupa samo uz pratnju roditelja/staratelja ili trenera uz pismenu suglasnost roditelja/staratelja. Staza nije zatvorena za promet i vozi se prema važećim prometnim propisima.

Budući da je utrka orijentacijskog karaktera kojoj je smisao samostalno snalaženje na prostoru trase između kontrolnih točaka, trasa neće biti označena nikakvim posebnim oznakama.

Obveza svih natjecatelja je da se prije samog nastupa pripreme, tj. detaljno prouče trasu i kontrolne točke kako ne bi došlo neželjenih situacija.

NOVOST: nova kategorija MALA KAJKAVIJANA – MIX TEAM (žensko-muški tim), uvodi se radi poticanja još većeg broja žena da nastupe na Maloj Kajkavijani koja je za njihov prvi nastup itekako velika. Drage bajkerice, ako ste nesigurne jeste li dorasle Maloj Kajkavijani, potražite biciklističkog partnera koji će s vama u paru voziti utrku i prijavite se u MALA KAJKAVIJANA – MIX TEAM!

3 prvoplasirana para u toj kategoriji nagrađujemo bogatim poklon paketima naših sponzora.

KATEGORIJE PREMA DUŽINI TRAS· KAJKAVIJANA (CCA 245KM, 5570 METARA VISINSKE RAZLIKE)· MALA KAJKAVIJANA(CCA 135KM, 2785 METARA VISINSKE RAZLIKE)· MOJ PRVI KAJ MARATON(CCA 86KM, 1860 METARA VISINSKE RAZLIKE)


START UTRKE PO KATEGORIJAMA:

START i CILJ UTRKE JE NA TRGU MILJENKA STANČIĆA U VARAŽDINU!

· KAJKAVIJANA– 00:00h ( ponoć s petka 19.6. na subotu 20.6.2015.)

· MALA KAJKAVIJANA– 8:00h

· MOJ PRVI KAJ MARATON– 10:00h

Vremenski limit za sve kategorije je do 23.59h. Vremenski limit za kontrolnu točku na Ivanjšćici (KT10) je do 20:00h.

Kontrolne točke potrebno je obilaziti po zadanom redoslijedu ovisno o kategoriji, a svaki sudionik dužan je poslati SMS* organizatoru po dolasku na pojedinu kontrolnu točku. Neke kontrole će biti „žive“ kontrole.

Uz slanje SMS koda potrebno je perforirati/poštambiljati karticu s upisanim kontrolnim točkama.

* forma SMS-a biti će objašnjena prije samoga starta, a sam SMS nije jedini sustav kontroliranja prolaska kontrolnih točaka

OBAVEZNA OPREMA:

ispravni brdski bicikl sa 26“ 27.5“ ili 29″ kotačima, kaciga, mobitel, prednje i stražnje svjetlo, rezervna zračnica ili set za krpanje, pumpa, priručni alat, set prve pomoći (zavoj, sterilna gaza, nekoliko flastera). Organizator ima pravo prekontrolirati obaveznu opremu prije i tokom utrke. Ukoliko se utvrdi nedostatak opreme, za svaki obavezni dio opreme organizator će dodijeliti 30 kaznenih minuta. Nenošenje kacige rezultira automatskom diskvalifikacijom.

PREPORUČENA OPREMA

GPS s ubačenim koordinatama kontrolnih točaka i preporučenom rutom ili smartphone s Google maps aplikacijom i GPS senzorom. Minimalno 2 bidona za tekućinu. Energetske pločice, gelovi i izotonični pripravci. Windstoper za noćni dio utrke. Krema za sunčanje. Biciklističke naočale i rukavice.

PAŽNJA: Molimo sve natjecatelje da pripreme i dodatne baterije/punjač baterija za mobitel ukoliko smatraju da im standardna baterija u mobitelu neće izdržati korištenje povećanog opsega u trajanju 24h. U slučaju da se natjecatelju koji unutar vremenskog limita još ne stigne do cilja, isključi mobitel te se potom na bilo koji način ne javi organizatoru, pokrenut će se akcija potrage o trošku dotičnog natjecatelja.

PRETPRIJAVE/STARTNINA

Uplatom na žiro račun kluba u 1. roku pretprijava do 25.5.2015. startnina je umanjena te iznosi:

Kategorija:

· KAJKAVIJANA – 190 KN (Žene - besplatno)

· MALA KAJKAVIJANA - 150 KN (Žene - 75 KN)

· MALA KAJKAVIJANA MIX team – 150 KN muški dio para, 75 KN ljepša polovica

· MOJ PRVI KAJ MARATON – 90 KN (Žene - 45 KN)U 2.roku pretprijava od 26.5.- 15.6.2015. startnina iznosi:

Kategorija:

· KAJKAVIJANA – 250 KN (Žene - besplatno)

· MALA KAJKAVIJANA - 200 KN (Žene - 100 KN)

· MALA KAJKAVIJANA MIX team - 200 KN muški dio para, 100 KN ljepša polovica

· MOJ PRVI KAJ MARATON –140 KN (Žene - 70 KN)

Prijave će biti moguće i na sam dan maratona, no natjecatelji koji se tada prijave neće dobiti majicu kao ni personalizirani startni broj.

BAJKERICE, PAŽNJA: U nadi da će se povećati broj natjecateljica i dalje nastavljamo s posebnom ponudom duplo jeftinijih startnina za vas u kategorijama Mala Kajkavijana i Moj prvi Kaj maraton! Vaša startnina jedakle umanjena za 50% iznosa, dok u kategoriji Kajkavijana natjecateljice imaju besplatnu startninu!

PRIJAVE će se zaprimati putem online obrasca, no prethodno je potrebno uplatiti startninu na žiro račun kluba pri Zagrebačkoj banci, broj: IBAN HR2923600001101786764 Obavezno na uplatnici upišite ime uplatitelja odnosno sudionika Kajkavijane, a pod svrhu “Startnina za Kajkavijanu + kategorija”.

Potvrdu uplate u trenutku prijave poslati mailom na bbkasi@gmail.com

PRETPRIJAVE putem online obrasca
kategoriju Moj prvi Kaj maraton

· 09:45 Brifing i prozivka natjecatelja na startnoj liniji

· 10:00 Start kategorije – Moj prvi Kaj maraton

· 21:30 Proglašenje pobjednika u svim kategorijama

· 22:00 DJ party

· 23:59 Kraj

FAIR PLAY:

KAJKAVIJANA je rekreativnog karaktera. Samim time se računa na fair play sudionika te međusobnu pomoć oko tehničkih kvarova ili eventualnih nesreća. Ukoliko se zateknete na mjestu nesreće, dužni ste pomoći ozlijeđenom vozaču te ostati uz njega do dolaska pomoći.

Nadamo se da takvih situacija neće biti, no ukoliko se nešto dogodi nagrađujemo FAIR PLAY POTEZ DANA.

Osobitu pažnju treba posvetiti pješacima u centru Varaždina gdje se nalazi start i cilj utrke. Dolazak u cilj prolazi pješačkom zonom koja nije zatvorena za kretanje pješaka pa Vas molimo da prilagodite brzinu te pokažete strpljenje i kulturu prema pješacima.

EKO Kajkavijana

Nažalost, kod dijela natjecatelja uočava se loše i neekološko ophođenje prema prekrasnim krajolicima kojima se vozi Kajkavijana. Uvjereni smo da ćete se svi složiti kako je staro planinarsko pravilo „Sve što doneseš, odnesi natrag sa sobom“ jedini ispravan način kojim ćemo prirodu očuvati i za naše potomke J Stoga lijepo molimo da sve svoje otpatke i praznu ambalažu ne bacate usput već je spremite u ruksak ili džepove do najbliže kante za otpatke. Hvala svima!

NAPOMENA:

· Utrka se vozi prema pravilima UCI-a, HBS-a i pravilima u ovim propozicijama. Na utrci možete sudjelovati sa ili bez HBS licence.

· Organizator otklanja od sebe svaku odgovornost za štetu koju sudionici za vrijeme maratona naprave sebi ili trećim osobama.

· Organizator zadržava pravo pomicanja termina utrke na vikend kasnije (27.6.2015.) ukoliko će vremenska prognoza biti izrazito loša. Malo kiše je dobrodošlo.

· Tijekom utrke zabranjena je vožnja nizbrdo s Ivanjšćice po planinarskim stazama „Konj“ i „Mrzljak“.

· Ulaz u cilj je iz smjera sjevera odnosno kroz ulicu Ivana Padovca. Ako kojim slučajem dođete na Trg Miljenka Stančića (cilj) iz suprotnog smjera, obavezno se javite sucima kako bi vam zabilježili vrijeme dolaska.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!