Polazak
(ponedjeljak) 11:00
Dužina rute
33 km
Polazna lokacija
Jušići, centar
Kotizacija
6,64
Organizator kontakt
Broj pregleda
1314+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

3. Biciklijada u spomen na Dejana i Dalibora

Dragi naši prijatelji, sportaši i rekreativci. Ove ćemo godine po 3. puta održati biciklijadu u spomen na naša dva vrhunska sportaša i plemenita prijatelja koja su nas prerano napustila u suradnji sa SD RUPNJAK iz Jušića i PD OBRUČ iz Jelenja. Provesti ćemo se na dva kotača cestama od Jušića do Čavla, cestama koje spajaju rodnu kuću Dalibora Kalčića i zavičajem Dejana Ljubasa, stazama kojima su se svakodnevno sportski družili.

Biciklijada će se tradicionalno održati na uskršnji ponedjeljak, koji ove godine pada 28.03.2016.

Prijave će se uz elektroničke raditi kao prošle godine pored društvenog Doma u Čavlima te Kalčićeve rodne kuće u Jušićima. Cilj biciklijade je pred društvenim domom u Čavlima.
Tijekom biciklijade, odati će se spomen minutom šutnje uz obalu Rječine, u Lukežima, na mjestu gdje smo na prvoj biciklijadi postavili spomen ploču kao sjećanje na stradavanje naša dva prijatelja.
Sa Lukeža će zatim startati i 2. SKOK NA GRAD GROBNIK, biciklistička brdska-sprint utrka. Osim biciklista, ove će se godine i trkači službeno natjecati na istoj stazi, nu utrci TRK NA GRAD GROBNIK! Obje utrke su zahtjevne brdske utrke za najspremnije sportaše koje startaju na obali Rječine, kod spomen ploče u Lukežima do ciljne crte na vrhu ceste, pred grobljem u Gradu Grobniku na vrhu ceste iz Lukeža, striktno uspon sa 20% nagiba, dužina staze 2000m.

Prošle godine je biciklijada okupila više od 250 biciklista, te se i ove godine nadamo tolikom, ako ne i većem broju učesnika. Nakon izvještaja i slika sa prošlogodišnjeg događaja, najavili su nam dolazak prijatelji, triatlonci iz Slovenije i biciklisti iz Trsta, Istre i Zagreba. Uz sve naše, primorske sportske bicikliste i zaljubljenike u bicikliranje ovogodišnja će biciklijada sigurno premašiti 300 učesnika.

Pošto imamo prijave na cilju, pred domom u Čavllima, bicikliste i njihove bicikle prevozit će autobus do starta u Jušićima. Svi roditelji koji imaju mlađu djecu i sudjeluju na biciklijadi, mogu do ručka mlađu djecu prijaviti na "UTRKE SPRETNOSTI" u Čavlima, gdje će sa trenerima TK Rivala preko puta Doma Čavle, na sigurnom i ograđenom poligonu odvojenom od prometa djeca natjecati u vježbama spretnosti na biciklama i učiti pravilno ponašanje u prometu!

Od 8:30 do 9:30 okupljanje i prijave su u Čavlima. Od 9:30 do 10:30 u Jušićima. Start je u 11h iz Jušića.
Kotizacija iznosi 50 Kn.
U kotizaciji je uključena majica memorijala, prijevoz bicikle i biciklista sa prijava u Čavlima na start u Jušićima, ručak na cilju, okrijepa na stazi te startnina i nagrade za sve koji žele sudjelovati u utrkama „SKOK NA GRAD GROBNIK“, "TRK NA GRAD GROBNIK" i "UTRKE SPRETNOSTI"

RASPORED:

- u 11h starta biciklijada iz Jušića do Saršona, preko Trnovice, u Lukeže.
(predah je u Mariščini, a ako previše miriši, u Saršonima)

- u 13h održati će se komemoracija u Lukežima pored spomen ploče na obali Rječine

- 13:30h odvajaju se sportaši startom na brdsku utrku „SKOK NA GRAD GROBNIK“ i "TRK NA GRAD GROBNIK"

- ostali sudionici nakon odlaska sportaša nastavljaju iz Lukeži prema Dražicama i cilju u Čavlima.

- sportska skupina po završetku utrke sa Grada Grobnika spustit će de direktno u Čavle.

- za vrijeme biciklijade Mlađa djeca koja ne mogu voziti biciklijadu natječu se na „UTRKAMA SPRETNOSTI“ na sigurnosti platoa iza benzinske stanice INE u Čavlima.

- U 14h do 14:30 u Čavlima bio bi ručak za učesnike i proglašenje pobjednika te dodjela odličja najboljim biciklistima u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji sa utrka „SKOK NA GRAD GROBNIK“ i "TRK NA GRAD GROBNIK", dok bi najmlađima bile podijeljene diplome za najspretnije bicikliste u „UTRKAMA SPRETNOSTI“

Dodatna pojašnje možete dobiti na webstranicama TK Rival www.triatlon@rival.hr, emailom na klubsku adresu www.rival.hr,
Na elektronskim prijavama navedite broj majice i da li se prijavljujete na utrke „SKOK NA GRAD GROBNIK“, "TRK NA GRAD GROBNIK" ili „UTRKE SPRETNOSTI ZA NAJMLAĐE“

Link na predprijave:

https://docs.google.com/forms/d/14QagQedt5DSOHWalbsAgaKI08-BTIw8z8eeste3LwnA/viewform

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!