Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
53 km
Polazna lokacija
Beograd, sa ulaska na Adu Ciganliju
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
75+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Obedska bara 2015.

Sporija i brža ruta dostupna

Sporija ruta: Vreme polaska 10:00h

Sporija ruta predviđena za vozače koji bi želeli malo više da uživaju u vožnji od onih koji samo "prolete" pa je i prilagođena sporijoj vožnji.

Početak rute je na savskom nasipu (početak bliže toplani). Kretanje grupe je duž savskog nasipa pa sve do mosta kod Ostružnice (pre njega skretanje na desno do centra Surčina), gde ćemo se čekati ukoliko bude neophodno. Od Surčina Surčinskom ulicom do skretanja ka Jakovu i glavnim putem do Boljevca i Progara.

Na potesu od Progar-Kupinovo-Obrež postoji verovatnoća da ćemo se spojiti sa bržom grupom kako bi smo svi uživali zajedno na Obedskoj bari. Povratak sporije grupe je istim putem (možda izmena pa se budemo vraćali ulicom pored Galovice (ispod Surčina), do kružnog toka.Brža grupa: polazak 10:00 (kad i sporija grupa).

Prosečna brzina je iznad 25-28 km/h (zbog uspona na Moštanici možda manja). Pretpostavlja se da će biti najvećim delom ravnog puta biti 30-32km/h, sprintevi možda brži, zavisno od uslova i snage grupe.

Polazak sa ulaska na Adu Ciganliju - kod početka garaža u 10h. Kretanje starim Obrenovačkim putem, Savska magistrala do raskršća sa malom Moštanicom, skretanje u desno i malo brdske vožnje (Moštanička ulica), spuštanje Vinogradskom na Savsku magistralu i nastavak prema Obrenovcu. U Obrenovcu se vozi ul. Miloša Obrenovića, posle kružnog toga treća ulica skretanje na desno i prva levo u ul. vojvode Mišića. Isključenje na raskrsnici prema TE na desno, preko mosta i prati se put do Boljevca. U centru skretanje levo, prema Prograru. Centar Progara, skretanje ka levo prema Kupinovu, pa prema Obrežu gde se nalazimo sa sporijom grupom (ili je možda tad već stignemo i priključimo se). Predvidjen odmor i druženje sa našim prijateljima u N.P. Obedska Bara.

Ko bude želeo da se i relativno bržom vožnjom vrati, vraćamo se prema Kupinovu, ka "Sremskoj magistrali" prema Ašanji, Petrovčić, bečmen, Surčin i do kružnog toka pri ulasku u Vojvođansku.

Prosečna će se i u povratku ravnati sa gore navedenom (zavisno od vremenskih uslova, stanja puta i na putu i sl).

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!