Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 17:00
Dužina rute
35 km
Polazna lokacija
Marušići, društveni dom
Kotizacija
50 kn
Organizator kontakt
Broj pregleda
326+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada Marušići 2015.

I ovog ljeta, iz Marušići kraj Buja krenut će rekreativna MTB biciklijada što se posljednjih godina održava početkom srpnja u sklopu mjesne fešte. Start i cilj biciklijade nalaze se pred društvenim domom u Marušićima, a dobrodošli su svi ljubitelji prirode i rekreacije, kako domaći žitelji tako i turisti.

Staza je duga oko 35 kilometara i vijuga šumskim puteljcima, livadama, brežuljicima i slikovitim krajolicima gornje Bujštine. Mjestimično se preklapa s vinskim cestama, povezuje izvore, izletišta, vinograde, maslinike; i redom bogatstava ovog kraja koja je najbolje upoznati na dva kotača.

Trasa Marušićanske biciklijade prolazi i kroz Kornariju, zaštićenu šumu s pravom mrežom šumskih staza te pored kućice u kojoj je nekad živio lugar Kornarije. Lugarnica koja potječe iz vremena Austro-Ugarske Monarhije kasnije je dograđivana, a oko nje je danas uređeno šumsko odmorište.

Vožnja traje između 3 i 4 sata, no umorite li se ili niste u formi, organizatori će vam predložiti kraću dionicu.O sigurnosti sudionika i eventualnim popravcima bicikala brinut će 10-ak vodiča, članova domaćeg biciklističkog kluba »Bujština« koji će se rasporediti duž staze.

Marušićanska biciklijada preporuča se snažnijim rekreativcima, kaciga je obavezna, a uputno je ponijeti i rezervnu zračnicu. Kotizacija je 50 kuna.

Nakon starta u Marušićima u 17 sati i prolaska kroz šumu Kornariju, staza vodi prema napuštenom selu Vrnjak, a potom k podnožju sela Brda. Nastavlja prema Kučibregu, Dugom Brdu i Kubertonu; poslije spusta u Donju Gomilu, slijedi ponovna vožnja kroz Kornariju i povratak u Marušiće.

Otisnite se i vi na nezaboravnu vožnju kroz šume, polja i sela sjeverozapadne Istre.

Dobrodošli na biciklijadu u Marušiće!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!