Polazak
(ponedjeljak) 11:00
Polazna lokacija
Jušići, centar
Kotizacija
6,64
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
464+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

2. Biciklijada u spomen na Dejana i Dalibora

Bliži se druga godišnjica stradavanja naših sportaša, Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića pod slapom u nabujaloj Rječini (21.04.2013.)
Tri sportska kluba, Triatlon Klub Rival, Planinarsko Društvo Obruč i Sportsko Društvo Rupnjak, čiji su oni članovi bili i gdje su se svakodnevno družili, trenirali, organizirati će ove godine drugo memorijalno biciklističko druženje u njihovu čast, ove godine uz pomoć Općine Čavle.
 
" 2. BICIKLIJADA SJEĆANJA „ - U SPOMEN DEJANU LJUBASU I DALIBORU KALČIĆU"
 
Inicijativni odbor je odlučio da će se biciklijada organizirati svake godine na uskršnji ponedjeljak, koji ove godine pada na datum 06.04.2015.

Biciklijada će se odvoziti po ruti koju su oni tako često biciklirali, od starta u Jušićima do Grobinštine, ove će godine prijave i cilj bi bili pored društvenog Doma u Čavlima.
Tijekom biciklijade, odati će se spomen u Lukežima na mjestu gdje se nalazi spomen ploča za sjećanje na ova dva velika čovjeka, vjerna prijatelja i izvanredna sportaša.
Prošle godine je biciklijada po kišnom i hladnom vremenu okupila više od 200 ljudi od čega prijavljenih 150 biciklista koji su odvozili cijelu rutu po užasnoj kiši! Ove se godine nadamo broju od najmanje 400 učesnika pošto su se najavili prijatelji iz Slovenije, Italije, Istre i Zagreba uz sve naše regionalne sportske bicikliste i zaljubljenike u bicikliranje, zdrav život i dobar provod.

Novost unutar biciklijade je „SKOK NA GRAD GROBNIK“, brdska utrka za najspremnije sportaše koja će se voziti od spomen ploče u Lukežima do ciljne crte u Gradu Grobniku na vrhu ceste iz Lukeža, striktno uspon sa 20% nagiba, dužina staze 2000m.

Za vrijeme biciklijade biti će organizirane i „UTRKE SPRETNOSTI NA BICIKLI“ (GIMICANA) biciklistički poligon za najmlađe, u Čavlima na platou iza benzinske stanice.

Pošto su prijave u Domu Čavle, a biciklijada starta iz Jušića, kad se dovezu autobusom učesnici i bicikle na start, za vrijeme održavanja biciklijade najmlađa djeca do 10 godina moći će se natjecati u vježbama spretnosti na biciklama na sigurnom i ograđenom poligonu odvojenom od prometa.

Okupljanje za biciklijadu će biti u Domu Čavle, prijave su od 8:30 do 9:30, kotizacija je 50 Kn u koje je uključena majica memorijala, prijevoz bicikle i biciklista sa prijava u Čavlima na start u Jušićima, ručak i okrijepa na stazi te startnina tko bude mogao i htio sudjelovati u utrci „SKOK NA GRAD GROBNIK“.

Nakon prijava autobus će ukrcati sudionike a kamion bicikle i prebaciti ih na start u Jušiće.

Jači biciklisti će sami odvesti se iz Čavli do Jušića otkuda kreče start.

U 11h start, kolona će krenuti od Jušića do Saršona, preko Trnovice, u Lukeže.

U 13h održati će se komemoracija u Lukežima pored spomen ploče na obali Rječine

U 13:30h odvajaju se sportaši startom na brdsku utrku „SKOK NA GRAD GROBNIK“
Ostali sudionici nakon odlaska sportaša nastavljaju iz Lukeži prema Dražicama i cilju u Čavlima.

Sportska skupina po završetku utrke sa Grada Grobnika spustit će de direktno u Čavle.

Za vrijeme biciklijade Mlađa djeca imaju „UTRKE SPRETNOSTI“ na sigurnosti platoa iza benzinske stanice INE u Čavlima.

U 14h u Čavlima bio bi ručak za učesnike i proglašenje pobjednika i dodjela pehara najboljim biciklistima u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji sa utrke „SKOK NA GRAD GROBNIK“ kao i podijeljene diplome najspretnijim malim biciklistima „UTRKE SPRETNOSTI“ te serviran ručak, vojnički fažol.

Predprijave i propoziocije navedene su na naslovnici webstranice triatlon@rival.hr, informacije na 091/76 044 76 Damir Živković ili emailom na klubsku adresu www.rival.hr, navesti broj majice i da li se prijavljujete na „SKOK NA GROBNIK“ ili „UTRKE SPRETNOSTI ZA NAJMLAĐE“

Link na Endomondo pregled „SKOK NA GRAD GROBNIK“: https://www.endomondo.com/embed/workouts?w=nskn6BP1yH8&width=580&height=600&width=950&height=600

izvještaj o biciklijadi

Na uskršnji ponedjeljak, 06.04. održana je 2. MEMORIJALNA BICIKLIJADA u spomen triatlonaca TK Rival koji su se utopili prilikom priprema za međunarodnu avanturističku utrku KI CHALlENGE, nakon prevrtanja kajaka na slapu Rijeke Rječine 21.04.2013.

Biciklijada je okupila oko 300 sportaša i rekreativaca svih godišta koji su odbiciklirali 33Km dugu dionicu od Jušića do Čavli u organizaciji TK Rival, SD Rupnjak i PD Obruč, uz pomoć Općine Čavle, Općine Matulji, Vindije d.d., trgovine SPORT BIKE - Čavle...
U sklopu biciklijade održano je prvo natjecanje "SKOK NA GRAD GROBNIK", cestovna vožnja 2.1 Km na brdo uzbrdicom od 20% nagiba iz Lukeža, sa mjesta na zavoju Rječine gdje je postavljena spomen ploča Dejanu i Daliboru do Grada Grobnika, ciljna crta je na vrhu ceste uz groblje Grobnik gdje počiva Dejan Ljubas.
Ova uzbrdica je jedna od sportašima poznatijih u regiji pošto je redovito koriste za treninge brda Vladimir Miholjević, Robert Kišerlovski i triatlonci našeg kluba, kao i nekad Dejan i Dalibor.
Prvi pobjednik ove utrke je postao Leon Pandža, triatlonac TK Rival - Rijeka s vremenom 8:31min. dok je najbrža kod žena bila Marija Kalčić, članica Pustolovaca SD Rupnjak iz Jušića, šogorica Dalibora Kalčića.
U sklopu programa po prvi put je održan i edukativni poligon spretnosti na biciklama za najmlađe učesnike koji su u sugurnosti ograđene površine iza drušvenog doma u Čavlima, cilja biciklijade, cijelo vrijeme vozili vježbe i natjecali se pod paskom trenera TK Rival dok su roditelji vozili biciklijadu...

Izvještaj i fotografije o biciklijadi i utrci su u prilogu i na linku webstranica našeg kluba, gdje su poveznice na albume fotografija i TV reportažu.
http://www.rival.hr/index.php/2013-04-02-12-10-29/biciklizam/179-2biciklijadazadejanaidalibora

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!